Markt 22, 4501CK Oostburg
Ma: 13:00-17:00 / Di-Vr: 9:00-17:00 / Za: 9:00-13:00
info@ultility.nl/ +31 (0)117-308311

SSL certificaat

  Neem contact op

  SSL-certificaten

  SSL-certificaten versleutelen de communicatie van gegevens tussen je webbrowser en een server. Dit is belangrijk zodra je gegevens op websites verwerkt die niemand anders mag lezen, zoals een creditcardnummer. De versleuteling van websites is intussen standaard, onversleutelde websites komen steeds minder voor en maken soms zelfs een dubieuze indruk.

  Maar die versleuteling is alleen betrouwbaar omdat de browser ‘weet’ dat het certificaat en de verstrekker ervan te vertrouwen zijn. In 2017 besloot Google dit vertrouwen bij de certificaten van Symantec vanaf 2018 terug te schroeven. Dus als je als beheerder een Symantec-certificaat gebruikt, laat de Google-browser Chrome je bezoekers een korte mededeling zien waarin gewaarschuwd wordt voor je website.

  Hoe zorgt Ultility voor een veilige verbinding?

  Al onze klanten met een Sitebuilder, hosting- of WordPress-pakket of een webshop hebben een SSL-certificaat in gebruik. Deze certificaten kwamen tot november 2017 van Symantec. Maar door het geschil met Google heeft Symantec zijn certificaatdivisie aan DigiCert verkocht. Sindsdien heeft deze certificeringsinstantie ons voorzien van SSL-certificaten en die voldoen volledig aan de eisen van Google.

  Voor jou als Ultility klant betekent dit het volgende:

  Certificaten uitgegeven in of na december 2017 zijn betrouwbaar, omdat ze afkomstig zijn van DigiCert.
  Alle oudere certificaten worden automatisch verlengd vóór Google Chrome ze negatief beoordeelt.
  Op deze manier garanderen wij dat je website altijd van een betrouwbaar certificaat is voorzien.