5 Tips om cyber crime tegen te gaan

1. Gebruik gezond verstand

Een goede firewall is vaak niet goed genoeg . Een telefoontje van een groot bedrijf? Of een e-mail waarin ze vragen naar je bankgegevens? Het zijn bijna altijd pogingen om toegang te krijgen tot je pc en je persoonlijke gegevens. Wees daarom altijd alert. Dat is en blijft de beste bescherming tegen oplichters en hackers.

2. Update je software regelmatig

Updates van de software van je devices of apps zijn er niet alleen om het toestel of de applicatie mooier, beter en sneller te maken. De fabrikant gebruikt ze ook om de zwakheden in de technologie van je device te verbeteren. Door regelmatig je toestellen te updaten, maak je het hackers en andere oplichters een stuk moeilijker. Schakel zoveel mogelijk automatische updates in voor toestellen die met een netwerk verbonden zijn. Zo bescherm je ze optimaal.

3. Creëer een sterk en uniek wachtwoord

Waarom gebruik je niet meerdere woorden, symbolen, hoofdletters en nummers als wachtwoord? Een wachtwoord als ” uLt!1!Ty!iSc001” kan niet makkelijk door hackers of computerprogramma’s voorspeld worden. Dit is dus sterk en cyberveilig. Zorg er ook voor dat je voor elk online account en toestel een uniek en ander wachtwoord gebruikt en bewaar deze altijd goed.

4. Beveilig je gegevens

Het klinkt misschien een beetje overdreven, maar het versleutelen, of encrypten van je gegevens is een makkelijke manier om je gegevens veilig te houden. Je kan bijvoorbeeld de gegevens op je harde schijf en USB-stick of gegevens die verzonden worden naar iemand anders versleutelen.
De meeste besturingssystemen bieden een Full Disk Encryptie-functie aan waarmee je data automatisch kunt versleutelen. Bij data ‘in beweging’ zoek je naar een icoontje van een gesloten slot en check of het adres met ‘https’ begint. Zo ben je er zeker van dat je gegevens veilig zijn. Check ook altijd de domeinnaam van de website die je bezoekt.

5. Back-ups zijn ‘life savers’

Is je toestel of account besmet geraakt met een virus of is je toestel of account gehackt? Jammer genoeg is er maar één manier om alle malware te verwijderen: alle data wissen en je toestel opnieuw installeren. maak dus daarom altijd een back-up zodat je alles kan terug vinden.
Stel het maken van back-ups niet uit en zorg dat je toestel automatisch back-ups maakt dan raak je niks kwijt.

 

Wenst u meer informatie of heeft u nog vragen klik hier 
Denkt u al gehackt te zijn of gegevens te zijn kwijt geraakt? Neem contact met ons op of kom zo snel mogelijk naar de winkel.

E-mail: info@ultility.nl

Telefoon: 0117 308 311

Adres: Markt 22, 4501 CK, Oostburg