AVG wet, wat betekent dit voor uw website?

Wat is het doel van AVG?

Doel van de Algemene verordening gegevensbescherming is het versterken en uitbreiden van privacyrechten, het scheppen van meer verantwoordelijkheden voor organisaties en het creëren van dezelfde (stevige) bevoegdheden voor alle Europese privacytoezichthouders (zoals de bevoegdheid om boetes tot 20 miljoen euro op te leggen).


Wat betekent dit voor uw website?

De Algemene verordening gegevensbescherming heeft betrekking op de gegevensverwerking binnen uw gehele bedrijf. Lees hier meer over op de website van Autoriteit Persoonsgegevens. In dit artikel willen we u informeren over een aantal maatregelen met betrekking tot uw website:

Privacyverklaring

Zet een heldere en goed vindbare privacyverklaring op uw website. Een linkje in de footer van je website is in dit geval een prima plek. Zorg er dan wel voor dat u voorafgaand aan het (laten) opstellen van uw privacyverklaring inzichtelijk hebt welke gegevens via de website worden opgeslagen en / of verwerkt. Dit kunt u eventueel ook door ons laten verzorgen.

Contactformulieren

Vraag via de contactformulieren op uw website alleen om de informatie die u écht nodig hebt en die betrekking heeft op de specifieke offerte- / contactaanvraag. Vraagt u om (bijvoorbeeld) een geboortedatum, dan moet u expliciet vermelden waarvoor u dit nodig hebt. Plaats daarnaast een selectievakje waarin u toestemming vraagt voor het verwerken (en eventueel opslaan) van de ingevulde gegevens. Ook dit kunnen wij desgewenst voor u regelen.

Gebruikers binnen het beheer systeem van uw website

Als u gebruik maakt van een CMS (Content Management Systeem) of beheersysteem voor uw website dan moet u hiervoor bevoegd zijn. Dit moet wel specifiek vastgelegd worden, zodat duidelijk is wie waarom toegang heeft tot persoonsgegevens. Onnodige accounts moeten verwijderd worden.

Beheer en beveiliging

U bent zelf verantwoordelijkheid voor de veiligheid van uw website. Denk hierbij aan het pro-actief beveiligen van je website, het op de juiste manier updaten van thema’s / plugins en het maken van dagelijkse back-ups. Bent u hier niet goed in thuis of ontbreekt het u aan de tijd om dit te doen? Dan kunt u deze taken d.m.v. een onderhoudspakket aan ons overlaten.

SSL certificaat

Het grootste gevolg voor veel websites is dat een SSL-certificaat nu verplicht is bij webshops en websites die gebruikersgegevens verwerken (bijvoorbeeld met een contactformulier). Zo’n certificaat toont aan dat u de persoonsgegevens goed beschermt.

Hieronder een voorbeelden van een ssl certificaat. U ziet dan https, de bedrijfsnaam of “veilig” en een slotje in de adresbalk staan.

Met zo’n certificaat voorkomt u dat u in overtreding bent, krijgen bezoekers meer vertrouwen en u voorkomt dat Google u uit de zoekresultaten haalt omdat ze geen onveilige websites willen weergeven.

Wij kunnen dit ssl certificaat voor u regelen. Neem contact op en we helpen je verder.

Wilt u meer weten over de te nemen maatregelen m.b.t. uw website? Neem dan even contact met ons op.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.